top of page

Er din formue skattemæssigt optimeret?

Skatten er en væsentligt faktor for afkastet af dine investeringer.

 

Det er vigtigt, at dine investeringer placeres der, hvor den skattemæssige behandling er mest gunstig. Hvorvidt du bør investere via et holdingselskab, en virksomhedsordning, privat eller med pensionsmidler, afhænger af dine indkomst- og formueforhold samt investeringshorisont. Mange oplever reelt at blive dobbeltbeskattet, når de investerer i aktier via et holdingselskab, og de færreste har fokus på, hvornår man kan få SKAT til at ”spille med på risikoen”, således at du får skattefradrag, når du realiserer et tab.

 

Har du negativ kapitalindkomst vil den billigste afkastbeskatning som udgangspunkt være afkast fra investeringer, der tilsvarende beskattes som kapitalindkomst.

 

Ved at omlægge lidt af porteføljen fra eksempelvis aktier til ETF’er eller lignende, kan man således ofte reducere beskatningen fra 42% til 25% uden at man ændrer i gevinstpotentialet.

 

Det er vigtigt altid at være fokuseret på de beløbsgrænser og skattesatser, som gælder, og således tilpasse sine investeringer herefter.  

bottom of page